2012. március 20., kedd

Szalag és szerelem

Néhány évvel találkoztam először a szalaghímzéssel. Egy kedves ismerősöm ezzel a technikával díszített dobozkákkal ajándékozott meg, aztán a lányomtól születésnapomra megkaptam  A szalaghímzés abc-je című könyvet.

Órákig képes voltam nézegetni, lapozgatni, gyönyörködni benne, de valahogy hosszú ideig nem mertem belefogni a varrásba. Hónapok múlva vettem csak a bátorságot, hogy az első kis rózsacsokromat kihímezzem, és a szerelem azóta is tart!
Néhány szalaghímzéses neszeszert mutatok, amik Tilda szabásmintával készültek.

Így kezdődött…

Ha most drága jó nagyanyám látna, amint a számítógép előtt ülök, és első blog bejegyzésemet írom, biztosan mosolyogna.
Ugyanaz a kedves, elnéző mosoly lenne az arcán, amivel jó néhány évtizeddel ezelőtt az iskolából hazavitt gubancos varrásaimat javítgatta. Mert akkor még nagyon nem szerettem varrni. A technikaórákon lassított üzemmódban böködtem, hogy otthon kevesebbet kelljen fejteni és újravarrni (a nagymamámnak:-).
Aztán valahogy ez a „nemszeretetem” érzés lassan-lassan enyhült, és magam sem vettem észre azt a percet, amióta imádok varrni!

Ebben a blogban szeretném bemutatni azokat a tárgyakat, melyek saját, s talán mások örömére is varrogatok. Remélem, hogy találsz közöttük olyant, ami neked is tetszik.