2012. szeptember 30., vasárnap

CsipkekeresőIdőnként előfordul velem, hogy hirtelen felindulásból vásárolok. Na, nem olyan hatalmas összegeket dorbézolok el, de egy szép méterárunak, csipkének vagy különleges gombnak nem tudok ellenállni. Fogalmam sincs, hogy mire fogom használni, de muszáj megvennem.
Aztán otthon nézegetem, rakosgatom, és végül elteszem a szekrénybe: „Jó lesz ez majd valamire!” – gondolattal.
Előbb-utóbb tényleg jó lesz „valamire”. A baj csak az, hogy gyakran kicsit rövid vagy hosszú, keskeny vagy széles, mint amilyent igazán szeretnék.

Így jártam azzal a csipkével is, amivel a 10-12 cm fém keretes pénztárcákat díszítettem.
Első számú kedvenc Hamar elfogyott az 1 méternyi, amit „csak úgy” vettem. A nyakamba vettem a várost, és az összes föllelhető helyen kerestem pont ugyanolyant, de a legtöbb boltban, amikor elővettem a 2 cm-es kis maradékomat a kedves hölgyek szomorúan mondták, hogy:
― Sajnos nincs, csipkéből ritkán jön kétszer egyforma!

 Nem úri szeszélyből ragaszkodtam hozzá, hanem mert kiismertem, a kezemhez szokott, könnyedén és szépen tudtam alakítani.  


Azért hosszas keresgélés után mégis csak találtam hasonlót: Már csak azon gondolkozom, hogy mennyit vegyek belőle? Lehet, hogy célszerű lenne a teljes készletet felvásárolnom?! :))

3 megjegyzés:

 1. Ha tetszik,akkor ne sajnálj belőle többet venned!Nekem is van jópár elfekvő készletem,mert már tudom,hogy ha nem veszem meg AKKOR, később sajnos tényleg nem lesz.
  A csipkét vetted a női arckép köré,vagy az egészet együtt?

  VálaszTörlés
 2. Igen, köszönöm a megerősítést!
  Az arckép Tilda anyag, a csipkét kézzel varrtam köré.

  VálaszTörlés
 3. Hát én is így vagyok, ha tetszik valami, akkor veszek egy kicsit,valamennyit, aztán amikor megvan a terv, hogy mit szeretnék belőle, pont az a 10-20 centi hiányzik. Micsoda bosszúság!!!

  VálaszTörlés